Ring-Autó Kft. Hírek

Tapasztalja meg a legmagasabb szintű teljesítményt és váljon a CUPRA törzs részévé. Fedezze fel CUPRA kedvencét most.

  1. Hírek
  2. Red Dot-díjat nyert a CUPRA DarkRebel és a CUPRA Tavascan
2024.07.08.
Újdonság a CUPRA-tól

Red Dot-díjat nyert a CUPRA DarkRebel és a CUPRA Tavascan

A CUPRA DarkRebel tanulmányautó elnyerte a Red Dot: Best of the Best elismerést - a rangos verseny legmagasabb díját.     –     A CUPRA Tavascan megduplázta a márka győzelmi sorozatát, és kiemelkedő formájával elnyerte a Red Dot díjat.     –     Ezek az elismerések ráirányítják a figyelmet a CUPRA, mint dizájnorientált márka eltökéltségére.

cupra reddot

A CUPRA újra és újra meglepi a közönséget forradalmi formatervezésű és teljesítményű modelljeivel. A márka idén kétszeresen is elnyerte a nemzetközileg elismert, rangos Red Dot formatervezési díjat, amivel újabb lépést tett a fejlődés útján.


A CUPRA DarkRebel tanulmányautó különleges formatervével elnyerte a Red Dot: Best of the Best elismerést - a rangos verseny legmagasabb díját. A siker ezzel nem ért véget, hiszen a CUPRA Tavascan is elhozta a Red Dot-díjat, amelyet a nemzetközi zsűri az igazán kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek ítél oda.


A CUPRA továbbra is feszegeti a formatervezés határait, és határozottan vágykeltő modellekkel jelenik meg a piacon. A CUPRA DarkRebel tanulmányautó és a CUPRA Tavascan által elnyert Red Dot díjak kitűnően fémjelzik provokatív dizájnnyelvünk sikerét” - mondta Jorge Diez, a márka formatervezési igazgatója. „Ez a szokatlan forma egy szenvedélyes tervezőcsapatnak köszönhető, amely mindig a határokat feszegeti.


A meghökkentő megjelenésű CUPRA DarkRebel tanulmányautó figyelmen kívül hagyja a formatervezés bevett szabályait, amit a zsűri is elismert a rangos Red Dot:Best of the Best díjjal.


A forma megalkotásához felhasználták azt a több mint 270 000 ötletet, amelyet a CUPRA rajongói bázisa vitt be az online Hyper Configurator eszközbe. Az eredmény egy 100%-ban elektromos, kétüléses sportautó, sportkombi jellegű felépítéssel és szoborszerű karosszériával, amelyen olyan elemek dominálnak, mint a központi gerinc vagy a meghökkentő, digitális fényszórók. A DarkRebelen ezek a külső elemek egytől egyig azt a célt szolgálják, hogy a dizájn vágyat, érzelmeket keltsen, és kihívó megjelenésével magára vonzza a tekintetet.



A CUPRA DarkRebel tanulmányautó belsejében az izom és a csontváz, a karosszéria és a szerkezet kettőssége váratlan és innovatív utasteret eredményez. A parametrikus tervezés és az additív gyártás érdemi elkötelezettséget sugall a fenntarthatóság irányába. Az utasokat radikális, extrém környezet öleli körül, dinamikus formákkal szegélyezett vászonnal határolva, amelyből nyers, könnyű szerkezetek emelkednek ki.


Az egész vizuális élményt megkoronázzák a valódi formatervezési gyöngyszemnek számító kezelőszervek, amelyek formájukkal és csúcstechnológiájukkal precizitást biztosítanak, és teljessé teszik az egyedi belső teret.


A CUPRA sikere az idei Red Dot formatervezési díj tekintetében nem állt meg a DarkRebel-nél; a Tavascan is elnyerte a kiemelkedő formatervezésért járó Red Dot-díjat.


A CUPRA Tavascan a márka első, Barcelonában tervezett és fejlesztett, tisztán elektromos hajtású SUV coupéja. Ezzel a modellel indult útjára a CUPRA új, markáns dizájnnyelve, amely a márka kínálatának jövőbeli villanyautóin is megjelenik majd.


A teljesen elektromos SUV coupe merész formatervet kapott. A tervezőcsapat formabontó, érzelmeket kiváltó és kifejező dizájnnyelvet álmodott meg az autórajongók új generációjának.


A külső dizájn erőteljes és sportos arányokat sugall. Elölről azonnal felismerhető a három darab, háromszögletű szemet formázó LED-Mátrix lámpa, míg a belső tér a karcsú szellőzőnyílásokkal és a karakteres központi gerinccel maga egy építészeti alkotás. Ezek a pontok segítettek meggyőzni a zsűrit, hogy a CUPRA Tavascannak ítélje oda a fődíjat.


A zsűri elismerően nyilatkozott a CUPRA által végzett hihetetlen munkáról. A RED Dot alapítója és vezérigazgatója, Dr. Peter Zec professzor elmondta: „A világ minden tájáról érkező vállalatok és tervezőstúdiók számos pályázata közül a CUPRA termékeinek kiemelkedő minősége és formája győzte meg leginkább nemzetközi zsűrinket. Most jött el az ideje annak, hogy felhívjuk a figyelmet a termékek kiváló dizájnjára.”


A nemzetközileg elismert Red Dot formatervezési díj a legjobbaknak jár a dizájn és az üzleti élet világából. A különböző szakterületeken dolgozó mintegy 40 nemzetközi szakértő minden egyes terméket külön-külön tesztel, megvitat és értékel, hogy végül számos kritérium - többek között az innováció, a funkcionalitás és a hosszú élettartam - alapján megnevezzék a végső győztest.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.